L’ENTITAT

 

El Trampolí

Missió

Plantejar un funcionament on la persona amb discapacitat intel·lectual sigui la protagonista del propi projecte de vida:

 • Treballant per la igualtat de drets i oportunitats, acompanyant a les persones en els seus propis projectes de vida, donant-los el suport necessari per a que puguin respondre a les exigències de l’entorn.
 • Acompanyant a les famílies en el creixement personal dels seus fills/familiars i donar-los el suport necessari.
 • Garantint la qualitat de l’atenció que rep cada persona.

Objectius

 • Potenciar les capacitats creatives, l’autoestima i l’autonomia de les persones amb discapacitat psíquica, estimulant el seu creixement personal i la seva integració social.
 • Oferir a les persones amb discapacitat psíquica les eines necessàries per a integrar-se a la societat.
 • Buscar la superació de les seves dificultats a través d’una gran varietat d’activitats i tallers que s’adapten a les seves necessitats i capacitats (musicoteràpia, ioga, teatre, pintura, autonomia domèstica, art-teràpia, sortides culturals, etc.).
 • Contribuir a la sensibilització de la societat per potenciar la presència del col·lectiu dins d’aquesta, donant l’oportunitat que se’ls conegui i entengui.
 • Desenvolupar iniciatives relacionades amb l’habitatge, l’àmbit laboral, cultural, d’oci i del medi ambient per a potenciar la seva integració.

Fonaments de l’entitat

El fonament de l’entitat i tots els serveis i programes que oferim es basa en quatre pilars:

 1. Social i servei
 2. L’art (teatre, dansa, pintar, musica i manualitats creatius)
 3. Espiritualitat (viure aquí i ara)
 4. Respecte per la naturalesa (animals, hort ecològic, amor, sostenibilitat)
 5. Economia social

Tots aquests cinc aspectes tenen com a objectiu promoure la normalització, la inclusió i la integració de les persones amb discapacitat psíquica.

Bé comú de l’entitat

Darrere del nom El Trampolí es troba un gran bé comú pel poble de La Bisbal d’Empordà i la Comarca del Baix Empordà. L’entitat està destinada tant als usuaris com a la població. A més d’oferir serveis i programes per a persones amb discapacitat psíquica, El Trampolí és una empresa important, i contribueix a la cultura i sostenibilitat de la regió.

Estructura de l’entitat

Equip humà

El Trampolí està format per un equip de persones que vetllen per aconseguir el benestar dels seus usuaris. Una gran part del nostre equip està format per empleats fixos. Actualment hi ha uns 21 treballadors contractats. Ells estàn sent assistits pels voluntaris de l’entitat i pel personal de pràctiques, que any rere any participen en el desenvolupament de les activitats en concret, i en el desenvolupament de l’entitat en general.

Cada any, s’elabora un pla de formació pels treballadors. Aquest contempla una formació anual grupal, així com la possibilitat de formació personalitzada en el cas que es cregui necessari.

Intal·lacions i materials

Durant els últims anys, l’entitat ha crescut molt. Actualment tenim entre d’altres un centre creatiu, un menjador, un llar residència, el Bar Muntanya, un jardí ecològic i les botigues solidàries. Per activitats esportives podem comptar amb les instal·lacions esportives de l’ajuntament de La Bisbal d’Empordà. Totes es dispersen en diferents llocs de la Bisbal d’Empordà, i no són eficients en termes de temps i despeses.
Per el transport dels usuaris tenim disponible dues camionetes de passatgers. Per el transport de la Companyia de Teatre tenim disponible una tercera camioneta de passatgers. Per la recollida i transport de tot tipus d’objectes i gènere per a les botigues solidàries tenim disponible un camió.

Cistella de compra0
Encara no has afegit productes
Continuar comprant
0